Trykk for lysbildeserie

Eikeporten og brønnen

Romslig hage

Veien til huset


Hus og romslig hage

Landsbyen Strezeni er fredelig og kjennetegnes av alle trærne som som gir en fin og lun atmosfære og svalende skygge på varme sommerdager. Fra hovedveien er det som å vandre gjennom en grønn tunell av hekker og trær. Vel framme ved eiendommen blir du møtt av eikeporten som bare mangler et par runder med olje for igjen å bli staselig.

Rett innenfor porten finner du den overbygde brønnen. Midt i hagen ligger huset. Både foran og bak er terrenget flatt. På den 1,6 mål store tomta er det lett å se for seg store flater med gressplen, som innbyr til lek, kjøkkenhage med urter og saftige solmodne tomater, epletrær og apprikoser og en liten vingård til produksjon av husets edle dråper. På den ene siden er tomta avgrenset mot bekken og på den andre siden mot veien.
Det er ikke mange husene lengre oppe så det er neppe mer enn en håndfull biler som passerer i løpet av dagen. Hekken og gjerdet sørger uansett for at det ikke er innsyn fra veien. Da jeg kom hit første gang opplevde jeg med en gang at stedet har sjel. Du blir slått av roen og får lyst til å slenge deg ned i en stol og sanse naturen rundt deg.
Huset er bygget for ca 60 år siden. Den gang ble det bygget solid, og man sparte ikke på eikeplankene. Inngangspartiet er midt på husets langvegg. Trappen går opp til en smal overbygget veranda. Herfra går det tre dører, rett fram til stuen, mens det både til venstre og høyre er to soverom.
Den forrige eieren spikret igjen inngangspartiet, men når du får bort plankene kommer det mørke treverket med alle utskjæringene fram igjen (se bilde under).
Etter rumensk standard er huset romslig og til feriebruk vil det være god plass til en familie.
Huset er i god teknisk stand, men trenger flikking og et par runder med maling både utvendig og innvendig. Arbeidskraft er svært rimelig i Romania (ca kr 100 pr dag), og REST kan være behjelpelig med å finne håndverkere.

Pris: NOK 56.000
Omkostn: NOK 3.000
Areal hus:
ca 45m2
Areal tomt: 1606m2
Bading:
Elven Buzau, ca 20 km
Avstand til hovedflyplass:
ca 130km
Kjøretid hovedflyplass:
ca 2 timer
Fylke:
Buzau


 


Trykk for detaljkart

 © 2005 EG Consult, Tussevn 3, 2016 Frogner, Tlf (+47) 63 82 15 15, mob: (+47) 907 64 742